Caroline Hulander från Dalstorp spelade live i förmiddagsstudion. Foto: Maja Jerosimic.
Caroline Hulander från Dalstorp spelade live i förmiddagsstudion. Foto: Maja Jerosimic.
MUSIK

Caroline Hulander gör sin egen musik

Caroline Hulander från Dalstorp inspirerades tidigt av artisten Taylor Swift till att börja skriva egna låtar. Det är fortfarande eget material som gäller. 

Caroline Hulander från Dalstorp studerar sista året på musiklinjen på Bäckängsgymnasiet. Men, det är inte i skolan som hon första hand ägnat sig åt sin egenskrivna musik - det har hon gjort på fritiden.

Ända sedan hon var 12 år, då hon började lära sig spela gitarr på egen hand, så har hon skrivit sina egna låtar. Och inspirationen till detta beror till stor del på artisten Taylor Swift, som blev känd genom sina egenskrivna alster.  

– Jag tycker Taylor Swift är svinbra. Jag har gillat henne sen jag gick i sexan. Och när man har följt en artist länge så märker man inte riktigt hur känd den blir. Så för mig är det typ samma som då, fast nu hör jag hennes låtar på radion också, säger Caroline Hulander.

För några år sedan tävlade Caroline Hulander i Svensktoppen nästa i P4 Jönköpings deltävling. Och det var i princip första gången som hon ställde sig på scen med sitt eget material. Och det gav mersmak. 

– Jag kommer ihåg att jag var väldigt nervös. Men det var jättekul, och jag är jätteglad att jag började så ändå. Sedan efter det har jag haft drivet att gå till olika fik och frågat om jag får spela, och sen kommer det spelningar efter varandra, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".