Tomas Brolin minns Klas Ingesson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Brolin: ”Det går inte att ta in”

Brolin: ”Det går inte att ta in”
5:09 min

Tomas Brolin var nära vän med Klas Ingesson och berättar för Radiosporten om sina känslor inför hans bortgång.

– Det är svårt att sätta ord på känslorna. Det går inte att ta in, det är svårt, säger Brolin till Radiosporten.

Tillsammans med Lasse Eriksson besökte Tomas Brolin Ingesson i hans hem för en vecka sedan och fick några timmar tillsammans med honom en sista gång.

– Klas ringde för två veckor sedan och berättade att det var kört. Han ville att jag, Lasse och Limpan (Anders Limpar) skulle komma och hälsa på en sista gång. Limpan kunde tyvärr inte komma eftersom han var på andra sidan jordklotet. Men jag och Lasse fick fyra, fem timmar med honom och det är jag väldigt tacksam över. Han hade en positiv dag och vi skrattade och grät och hade högt i tak som vanligt. Klas höll låda som vanligt trots att han låg och vi satt, säger Brolin.

Hur kommer du minnas honom?

– Jag kommer att minnas honom som en nära vän som man alltid kunde ringa och fråga om råd. Han var alltid positiv och glad och med energi. Han gillade verkligen livet och det gör det ännu mer tragiskt. Men så är livet och världen tyvärr, säger Brolin. 

Tomas Brolin visste att det var på väg att ske men beskriver ändå Klas Ingessons bortgång som overklig.

– Det kom inte som en chock men det känns likt förbannat overkligt. Det känns vemodigt och mina tankar går till hans fru, ”Vicky” och barnen, säger Brolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".