Anders Svensson lägger ner en blomma framför bilden av Klas Ingesson. Foto: Adam Ihse / TT.
KLAS INGESSON DÖD

Ingessons sms - värdefullt för Anders Svensson

Svensson: Kommer alltid behålla det
2:59 min

En sista pik i ett sms. Anders Svenssons kommer aldrig att radera textmeddelandet från Klas Ingesson.

Den före detta landslagsstjärnan och Elfsborgstränaren Klas Ingessons bortgång engagerar en hel fotbollskontinent. Hyllningar från Sverige och övriga Europa svämmar över i Ingessons namn.

En av deltagarna i hyllningskören är Elfsborgs trotjänare och mittfältare Anders Svensson.

– Han är rak och ärlig och säger det han tycker och känner. En genuin människa.

Efter den allsvenska matchen mottog Svensson ett sms av Ingesson.

– Han var ju nummer åtta och han var min frus idol. Hon spelade i nummer åtta. Så vi tjafsade om nummer åtta och han fick ju min frus stöd. Vi hade en sådan jargong om att de delar ut nummer åtta till vem som helst sa han och garvade.

– Jag fick ändå ett sms efter Malmömatchen där han äntligen accepterade mig och välkomnade mig in i åttaklubben. Det var det sista sms:et som jag fick av honom. Det kommer att vara kvar i min telefon för alltid.

Anders Svensson berättar att han kom nära Ingesson på ett personligt plan.

– Vi kunde vara oense många gånger. Han kom fram efter en frågade och sa "Du är arg på mig?". Ja det är jag. "Jag förstod det.".

– Vi hade en del historik med mycket landskamper och pratade om det. Båda var tjurskalliga. Jag ville vinna och han ville vinna. Vi kunde skika på varandra men sedan var det inga hard feelings.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".