1 av 2
Christer Forsmark - socialdemokratiskt oppositionsråd i Vårgårda. Foto: Jan-Åke Thorell.
2 av 2
Vårgårda kommunkontor. Foto: Jan-Åke Thorell
VÅRGÅRDA

Politiskt hemlighetsmakeri i Vårgårda

Christer Forsmark (S): De borde ta det i fullmäktige
0:59 min

I Vårgårda anklagar oppositionen den styrande borgerliga alliansen för hemlighetsmakeri och för att mörka besparingar.

När den borgerliga alliansen lägger en åtgärdsplan med besparingar tas den inte upp i kommunfullmäktige, något som får oppositionen att reagera. De vill att alla ska kunna få se förslagen på besparingsåtgärder, men det avslogs av kommunstyrelsen.

– Vi tycker att det finns saker i den åtgärdsplanen som vi är skeptiska till och vi tycker de borde ta det här till fullmäktige varje gång, säger Christer Forsmark - socialdemokrat och andra vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den borgerliga budget som kommunstyrelsen tog i förra veckan är underfinansierad menar oppositionen och man hade inte behövt göra en åtgärdsplan menar socialdemokraterna.

– Det finns en generell besparing på 1,5 miljoner, vad är det? frågar Christer Forsmark och fortsätter: 

– De vill lägga ut städet på en privat entreprenör, vilket de säger ska spara en halv miljon, det är vi också skeptiska till. Det kanske finns personal kvar och hur ska vi kunna spara pengar då? Vi tycker att det ska upp i fullmäktige, säger Christer Forsmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".