Vårgårdas kommunstyrelseordförande Mattias Olsson (M). Foto: Joel Wendle.

Kommunstyrelsen i Vårgårda avvisar hemlighetsmakeri

Mattias Olsson (M): Det är totalt obefogat
1:15 min

Oppositionen i Vårgårda menar att den styrande alliansen mörkar besparingar i sin budget. Kommunstyrelsens ordförande Mattias Olsson (M) fnyser åt påståendet.

– Det är totalt obefogat. Vi hade ett ärende nu på Kommunstyrelsen där vi redovisade några punkter som vi kommer att titta på som besparingsåtgärder. Det står i kommunstyrelsens protokoll att de sakerna var för sig kommer att tas till fullmäktige, säger Mattias Olsson.  

Men varför avslogs förslaget om att åtgärdsplanen skulle upp i kommunfullmäktige?

– Åtgärdsplanen kommer att tas till fullmäktige, varje del, när vi har konsekvensbeskrivningar. Det är inte lönt att ta det till fullmäktige utan att vi har utrett det. Det hör till saken.

Kan du förstå kritiken?

– Absolut inte. Jag har ingen förståelse för det, vi har ju redovisat i kommunstyrelsen nu och vi har klart och tydligt redovisat det åtgärder som vi eventuellt kommer att göra. De skall redovisas, konsekvensbeskrivas och upp i fullmäktige i den mån det behövs, säger Mattias Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".