1 av 2
Foto: Erika Larsson/SR.
2 av 2
Foto: Erika Larsson/SR.

Ulricehamnstjuv siktade in sig på äldre

Ann-Kristin, 82 år: Hur kan en människa..?!
1:33 min

Han ringde på hemma hos äldre kvinnor och sa sig dela ut paket, men det slutade med att deras smycken försvann. Snart faller domen för totalt 17 stölder.

I slutet av förra veckan hölls rättegången mot den 47-årige Ulricehamnsbon som under 2013 misstänks ha stulit smycken från 17 kvinnor runtom i Västsverige - smycken för totalt flera hundra tusen kronor.

En av kvinnorna som mannen stal från är boråsaren Ann-Kristin, som egentligen heter något annat.

– Det var en snäll jobbarkille. Han kom enkelt klädd och jag tänkte att han kör väl ut varor.

Mannen som ringde på hos 82-åriga Ann-Kristin i Borås påstod att han hade ett paket till grannarna att dela ut. Då de inte var hemma bad han att få komma in för att ringa ett samtal.

Sedan gick det fort. Ann-Kristin, som bland annat lämnat sin 58-år gamla vigselring framme på en byrå, lämnade rummet en kort stund. Först när mannen gått upptäckte hon att hon blivit bestulen.

– Jag blev så nervös och besviken. Ville inte säga något till barnen, säger hon.

Den 47 årige Ulricehamnsbon misstänks ha stulit från Ann-Kristin och 16 andra kvinnor i Göteborg, Alingsås, Jönköping och Borås under förra året.

Den 20 november väntas domen komma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".