BORÅS

Ofrivilligt sexigt på Halloween

1:38 min

I helgen spökar många ut sig för att gå på Halloweenfest. Men för tjejer som vill köpa en Halloweendräkt så är utbudet ofta mer eller mindre sexigt. På Partaj i Borås anspelar 80 procent av alla maskeradkostymer för tjejer på sex.

Att fira den amerikanska skräckhögtiden blir allt populärare i Sverige, men för de tjejer som vill köpa en maskeraddräkt inför Halloween så är utbudet ofta allt annat än brett. För varje vampyr-, pirat-, eller djävulsdräkt för män finns det en sexig variant för kvinnor.

Bland maskeraddräkterna på Partaj i Borås är 44 av de 55 dräkter som är tänkta för kvinnor inriktade på att vara sexiga. Det är korta kjolar, korsetter och urringning - oavsett vad man ska klä ut sig till.

Till och med prinsessan Leia från Star Wars har fått två slitsar som går upp längs med hela låren, trots att dräkten inte ser ut så i filmen.

För killarna anspelar fem av totalt 60 dräkter på sex.

– Vi får mycket kommentarer på att det kanske är väldigt mycket inriktat på att det ska vara lite sexiga grejer till tjejer till skillnad från killar. Det är något vi har diskuterat med många leverantörer, säger Tommy Dahl, butikschef på Partaj.

– Det tjejer kommer in och frågar efter är sådana dräkter. Det här är inget som vi köper in för att dyvla på folk utan det är verkligen det som efterfrågas från våra kunder. Hur tråkigt det än låter. 

Enligt Tommy Dahl så ser utbudet av maskeraddräkter likadant ut även hos leverantörerna.

– Det är svårt för oss i det läget att ha något annat i form av utbud för det är verkligen det folk vill ha. Givetvis får vi ju frågor åt andra hållet också, det får vi absolut. Men vi får ju jättemånga tjejer som kommer in och frågar snarare åt andra hållet och som vill ha ännu sexigare eller mindre eller vad det nu må vara.

Men om man som tjej vill klä ut sig till Halloween men inte vill gå som sexig nunna, sexig kattkvinna eller sexig djävul – hur ska man göra då? 

– Smink, tänder, linser och sånt där. Att man jobbar med det och kanske fixar kläderna själv och att man inte köper en dräkt.