SVENLJUNGA

Micael Persson (SD) slutar

I ett mejl till partiledningen skriver Sverigedemokraternas kommunstyrelseledamot i Svenljunga, Micael Persson, att han nu avstår sin plats i kommunstyrelsen.

Enligt mejlet till Sverigedemokraternas riksombudsman, Michael Rubbestad, skriver Micael Persson att han väljer att sluta med anledning av det tumult som hans bakgrund skapat i media.

Istället kommer hans ersättare att fylla platsen som kommunstyrelseledamot i Svenljunga.

Som P4 Sjuhärad berättade tidigare i dag har Micael Persson nyligen blivit ombedd av Sverigedemokraternas partiledning att lämna sitt uppdrag. 

Persson var tidigare president för en lokalavdelning av Bandidos och har avtjänat flera fängelsedomar, bland annat för grovt narkotikabrott.

– Det är inte lämpligt att representera Sverigedemokraterna när man dömts för så grova brott så nyligen, sa Martin Kinnunen, pressansvarig hos partiet när P4 Sjuhärad pratade med honom tidigare i dag.

Brevet i sin helhet:

Med anledning av det tumult min bakgrund skapat i media och det alltför stora propotioner det hela tagit, kommer jag att avstå min plats i kommunstyrelsen i Svenljunga och låta min ersättare ta platsen.
Detta beslut är tagit i samråd både med riks det lokala distriktet och kommunföreningen.
Då allt för stort fokus läggs på min bakgrund blir det omöjligt att i dagsläget bedriva konstruktiv politik. Det är då bättre både för mig och partiet att jag tar ett steg bakåt och fortsätter arbeta partipolitiskt och lokalt.

Jag har inga som helst ambitioner av att bli en politisk vilde eller att skapa mig någon form av kändiskarriär baserad på mitt förflutna! Utan att använda min livserfarenhet till att bekämpa utanförskap och att göra den lilla människans röst hörd i samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".