FOTBOLL

IFK Göteborg sparkar sin tränare

IFK Göteborg sparkar tränaren Mikael Stahre. Ulf Jörnvik, presschef för IFK Göteborg bekräftar att klubben och Stahre går skilda vägar.

Klubbdirektören Martin Kurzwelly förhandlade i våras med Stahre om ett extra år så att tränaren kunde bli kvar över säsongen 2015. Men nu bryts alltså avtalet.

– Under det senaste halvåret har det i föreningen gjorts ett grundligt analysarbete av vår elitverksamhet, något som vi tror ska ge resultat både på kort och lång sikt. Det innebär förändringar som kräver ett nytt ledarskap, säger sportchef Mats Gren i ett pressmeddelande från IFK Göteborg. 

IFK Göteborg slutade den här säsongen på andra plats i allsvenskan efter en stark avslutning. 

Mikael Stahre har så sent som nu i oktober utsetts till Årets ledare av Elitdomareklubben. Motiveringen löd:

”Med sin brinnande entusiasm och stora fotbollshjärta fortsätter Mikael förmedla en smittande passion och kärlek för sporten samtidigt som han alltid visar både förståelse och respekt för domarrollen.”

Mikael Stahre har varit tränare för IFK Göteborg sedan september 2011. Han har tidigare tränat AIK i allsvenskan och var 2010 i grekiska Panionios.  

Vem som tar över som huvudtränare för IFK Göteborg kommer att presenteras senare i november.

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.