100-bussen som trafikerar Borås - Göteborg. Foto: Joel Wendle/P4 Sjuhärad.
TRAFIK

Västtrafik satsar miljoner på fler bussturer

Ny och utbyggd trafik över hela regionen, bland annat med fler bussturer i och omkring Borås. Nu satsar Västtrafik 85 miljoner kronor på att öka utbudet.

De nya/omlagda turerna införs 14 december.

Borås stadstrafik:
Arbetspendlingen i Borås fortsätter att öka, bland annat till och från Viared, och därför förstärks trafiken. Förändringarna i trafiken innebär också att linjenätet blir tydligare. Utöver detta kommer vissa effektiviseringar göras på linjer med lågt resande.

21 Resecentrum – Viared västra:
En ny linje som startar 1 februari nästa år och som ersätter linje 30 mellan Resecentrum och Segloravägen och sedan går till det nya området Viared norra. Går i timmestrafik under dagtid.

30 Holmen – Resecentrum – Tosseryd:
Linjen dras in 1 februari nästa år och ersätts av linje 21 mellan Resecentrum och Viared norra, samt av linje 31 mellan Resecentrum och Tosseryd.

31 Resecentrum – Långesten – Tosseryd:
Startar 1 februari nästa år och som ersättare till linje 30 mellan Resecentrum och Tosseryd.

159 Dalsjöfors – Sandared:
Linjen får utökad kvartstrafik för att skapa fler resmöjligheter och bättre plats ombord.

200 Borås – Ulricehamn:
Linjen utökas med fler turer dagtid.

Borås och Alingsås:

Trafiken mellan Borås och Alingsås får ett tydligare linjenät samtidigt som effektiviseringar görs på linjer med lågt resande.

47 Ekås – Södra torget:
Linjen dras in och resenärerna hänvisas istället till linjerna 153 och 550.

153 Vralen – Borås:
På grund av lågt resande kommer linjen köra färre turer på morgnar och eftermiddagar för att ta hand om arbets- och skolresor.

550 Borås – Alingsås:

Linjen får kvartstrafik på morgnar, timtrafik mitt på dagen och halvtimmestrafik på eftermiddagarna. Stannar  efter förändringen vid Borås Resecentrum istället för Södra torget.

Läs mer om trafikförändringarna på Västtrafiks hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".