Anders Eldeman sänder Melodikrysset hemifrån lyssnare i Hallstorp. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu i P4: Melodikryssets första hembesök

För första gången i Melodikryssets snart 50 åriga historia sänds programmet idag hemifrån en lyssnare. Louise Carlssons får äran för sitt bidrag till Musikhjälpen förra året.

– Jag är stolt och förväntansfull över att få komma till köksbordet hos den givmilda person som, via sin telefon, skänkte pengar till välgörande ändamål. Jag ser fram emot att på riktigt få uppleva ett av alla de frukostbord som jag föreställt mig i huvudet alla dessa år, säger programledaren Anders Eldeman. 

Musikhjälpen la förra året ut en ”hemma hos sändning” av Melodikrysset med Anders Eldeman på ett 099 nummer som kostade femtio kronor per samtal.

Vinnaren blev Louise Carlsson som har beslutat att sändningen blir hemma hos föräldrarna i Hallstorp, Gestad.

– Det kommer även i årets Musikhjälp bli möjligt att tävla om ett besök av Melodikrysset och Anders Eldeman, säger Anders Taberman, insamlingsansvarig för Musikhjälpen.


I snart 50 år har Sveriges Radios lyssnare kunnat lösa Melodikrysset – ett musikaliskt korsord – vid sina radioapparater. Det började som sommarunderhållning i radio 1965 och slog så bra att det efter knappt ett år blev ett åretruntprogram. Varje vecka kommer det in mellan 35 000 och 50 000 lösningar till dragningen av de elva priser som delas ut. 

Sändningstid: 
Melodikrysset sänds i P4 lördagar kl. 10.03 

Ladda ner Melodikrysset som app för Android och Iphone här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".