1 av 2
Philip Hjertén från Borås. Foto: Peter Elvemo.
2 av 2
Big brotherdeltagaren Philip Hjertén från Borås. Foto: Peter Elvemo.
TV

Big Brother-Philip talar ut om sexanklagelserna

Philip: Jag hade en kraftig klump i magen
9:04 min

För tre veckor sedan blev han utslängd från dokusåpan Big brother - anmäld för sexuellt övergrepp. Nu berättar Philip Hjertén för första gången om vad som hände sedan.

– Jag sov knappt de första tio dagarna och hade en kraftig klump i magen, nästan panikångest. Det stod knappt att jag var misstänkt i tidningarna utan det stod att jag "var" en våldtäktsman och försökt tvinga någon till sex och orala handlingar. Jag ville inte ens läsa klart, säger han.

Det hela hände under en festkväll av inspelningen av Big brother. Dokusåpan där 20 instängda deltagare filmas dygnet runt. Deltagaren och boråsaren Philip Hjertén och ytterligare en deltagare fångas på filmas när de stänger in sig med en kvinnlig deltagare i ett rum. Inne i rummet försöker de få henne till att gå med på sexuellt umgänge.

Ingenting hann hända men dagen efter kastas både Philip Hjertén och den andra deltagaren ut ur tävlingen. Samtidigt polisanmäls de för försök till sexuellt tvång. Förundersökningen läggs dock snabbt ned då åklagaren inte kan styrka något uppsåt.

Philip Hjertén förklarar att liknande saker händer ofta inne i huset.

– Om man bara skriver på ett kontrakt för att gå in i huset så måste man vara beredd på att sjuka saker kommer att hända, säger han och fortsätter, säger Philip Hjertén.

– Det som hände där händer nästan varje fest och varje gång man får in alkohol i huset. Jag har pratat med Caroline själv efter detta och hon tycker det är tråkigt och har till och med bett om ursäkt till mig eftersom jag åkte ut. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".