Emma Bomdahl. Foto: Niklas Cedeblom

"Tjatsex är ett sexövergrepp"

Emma Blomdahl: Det är ett övergrepp
6:49 min

Det är aldrig okej att tjata sig till sex - det anser Emma Blomdahl från föreningen Tillsammans efter att hon hört Philip Hjerténs berätta om sexanklagelserna i tv-programmet Big brother. 

– Jag känner mest att hans inställning till det hela inte alls är ovanlig, den synen att det är sådant som händer på fest.

Men nu hände det ju ingenting i det här fallet är det inte lugnt då?

– Jag tycker inte det spelar någon roll om det hände något eller inte, för de försökte få någonting att hända. Bara där tycker jag att de befann sig i en härskarsituation.

Tror du att vi behöver prata mer om synen på  ”tjatsex”? Ifall det är ett sexuellt övergrepp eller inte om man på något sätt övertalar någon att ha sex med en?

– Ja det tycker jag absolut. Min inställning är att ”tjatsex” är ett sexuellt övergrepp och är en våldtäkt, för det bygger inte på samtycke från båda parter. Det bygger inte heller på respekt för varandra som lika värda människor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".