Röda kvarn. Foto: Erika Larsson/SR.
FILM

Jerry Conundrum säger adjö till Borås

Mats T Olsson: Det känns tungt
7:27 min

Den mystiska personen som döljer sig bakom signaturen Jerry Conundrum, som skickat en drös med autografer till biografen Röda kvarn i Borås, tackar nu för sig.

– Vänner och fiender. Jag tackar för några riktigt fina år. Jag tackar Borås, Röda Kvarn, det fantastiska stadsbiblioteket, teatern, pubarna och alla knasiga härl...iga människor jag stött på längsmed vägen, skriver Jerry Conundrum i ett meddelande till Röda Kvarn.

Alltså verkar det som att signaturen Jerry Conundrum förblir ett mysterium, men av farvälbrevet framgår det att hen kanske dyker upp i en annan stad, med nya projekt.

– Men nu är det dags att ge sig av, och leta nya projekt, nya sätt att sprida mystik. Då och då, i mån av tid och ekonomiska tillgångar, kommer jag förstårs se till att film-eliten inte glömmer detta lilla hörn av showbiz. Men för närvarande är det dags att söka sig vidare. Borås är bäst, och Röda Kvarn är ännu mer bäst. Tack för allt!

Enligt Röda Kvarns föreståndare Mats T Olsson så är det många som misstänkt att Röda Kvarn ligger bakom signaturen.

-Det är väldigt många som tror att det är vi själva, eller jag då som skulle gjort det här men jag kan bara svära att det inte är jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".