Bilden visar inte ett av hotbreven till Marks kommun. Foto: Pontus Lundahl/TT.
MARK

Mark polisanmäler hotbrev till tjänstemän

Marks kommun: Nu får det vara nog!
1:23 min

Under flera års tid har anonyma mobbingbrev skickats till anställda i Marks kommun, både till deras jobb och hem. Nu har kommunen tröttnat och gått till polisen.

Marks kommun gör nu en polisanmälan efter att rad anonyma mobbingbrev riktats till anställda i kommunen.

Breven har kommit under flera års tid till chefer och medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen, och i ett fall har angreppen varit så svåra att en anställd tvingats lämna sitt jobb.

– Det är personangrepp. Man tycker att de här personerna borde sluta och så, säger Dennis Reinhold - chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Mark.

Han berättar att man vet att breven skickats både externt och internt på kommunen. Med andra ord kan kan det vara en eller flera anställda som ligger bakom.

– Det strider fullständigt mot hur man arbetar i en förvaltning. Vi försöker arbeta med transparens - finns det någon kritik så fram med det i ljuset så vi kan diskutera saken.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Att hantera anonyma brev är svårt - man har ju ingen att prata med. Vi tänker att "nu får det vara nog" och vi vill markera att det inte är ok, säger Dennis Reinhold - chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".