1 av 3
Klockan 9 på morgonen, men publiken är på plats. Foto: Adam Koskelainen
2 av 3
Foto: Adam Koskelainen
3 av 3
Boråshallen. Foto: Adam Koskelainen
SPORT

Publiken svek inte Mariedal Cup

Ledningen: Det känns som en succé
1:13 min

Futsalturneringen Mariedal Cup är inne på sin sista dag och trots oron för ett svikande publiktryck så ser tävlingsledningen årets upplaga som en succé.

– Det har gått väldigt bra, varit full fart trots att vi har lite mindre lag så har det varit väldigt mycket folk på läktarna, säger Per Wrångemyr som är med i tävlingsledningen för Mariedal Cup.

Ännu är det för tidigt att säga hur många som besökt evenemanget men Per Wrångemyr tycker det varit som tidigare år, kanske bättre.

– Känslan om man tittar i Boråshallen är att det varit minst lika bra som förra året, om inte bättre. Även ute i Dalsjöforshallen i fredags var det såpass fullt så vi var tvungna att stänga hallen för det kom inte in mer folk.

Klockan är 9 på morgonen men ändå är det full fart i Boråshallen. Publiken är på plats och trots sömntrötta ögon är det ett högljutt sorl som avbryts av ett jubel då Elfsborgs lag nummer 1 vann mot Älvsjö AIK med 5-2.

En av Målgörarna i matchen var Rasmus Rosenqvist. Han har spelat Mariedal cup tidigare och han tycker att publikantalet liknar tidigare år. 

– Det är väl ungefär rätt så lika. Jag har aldrig spelat matcher så här på morgonen förut riktigt, men på kvällarna är det väl ungefär lika. Det drar ju alltid mycket folk, säger Rasmus Rosenqvist.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".