1 av 2
Monica och Ilenia di Feola vill varna för nätdrogen spice. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.
2 av 2
Spice. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio
ALINGSÅS

Kompisen dog av misstänkt överdos - nu vill Ilenia varna för spice

Kompis: Jag har inte insett att det är sant
3:17 min

Natten till i fredags avled en 18-årig kille i Alingsås efter det som polisen misstänker var en spicerelaterad överdos. Nu vill vännen Ilenia di Feola, 16, varna för nätdrogen.

– Jag blev ju chockad verkligen. Jag har inte riktigt insett att det är sant. Han var verkligen en jättefin person. När man mådde dåligt så kunde man prata med honom. Han stöttade en alltid och fick en att bli glad, säger Ilenia di Feola, 16 år.

Det var i slutet på förra veckan som polis och räddningstjänst larmades till en lägenhet i Alingsås. På plats fann man den 18-årige killen som drabbats av hjärtstopp och en svårt medtagen 14-årig flicka.

Trots upplivningsförsök gick 18-åringens liv inte att rädda, och polisen misstänker att en överdos av den cannabisliknande nätdrogen Spice ligger bakom dödsfallet.

Nu vill vännen Ilenia di Feola varna andra ungdomar för drogen.

– Jag vill inte att folk ska använda det, när man vet vad det gör med personerna. Det är väldigt farligt. Det är inte så kul när någon dör.

Att förlora en vän till droger, det skulle Ilenia inte ens vilja önska sin värsta fiende, säger hon.

– Självklart vill man ju inte det. När man vet hur hemskt det är att förlora någon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".