Ulf Olsson(S) och Annette Carlson(M) dagen efter valet. Foto: Mattias Johansson

Alliansen nobbar samarbete i Borås

Ulf Olsson: Det man säger före valet borde gälla
1:27 min

Precis som i riksdagen meddelade igår allianspartierna i Borås att de tänker lägga fram en gemensam budget för Borås. Socialdemokraten Ulf Olsson säger att man räckte ut handen men fick nobben.

– Vi var beredda att förhandla om allting som man begärt, men idag var det väldigt tydligt att man är inte intresserad, säger socialdemokraten Ulf Olsson.

Under måndagen möttes de båda parterna, den rödgröna ledningen och alliansen i opposition för att diskutera ett samarbete för att minimera Sverigedemokraternas inflytande på boråspolitiken. Men efter bara 45 minuter avslutades mötet.

Allianspartierna skriver i ett pressmeddelande att de sedan valet har deltagit i samtal om hur Borås ska styras de kommande fyra åren och att deras förslag varit konstruktiva men att de rödgröna inte presenterat några förslag som gått att arbeta vidare med.

Allianspartierna skriver att de, de kommande fyra åren, till fullo ska fokusera på att få maximalt genomslag för sin egen politik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".