Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande, socialdemokrat
Ulf Olsson (S). Foto: Joel Wendle

Budgetförhandlingarna i Borås kan återupptas

Ulf Olsson (S): Självklart för mig att åka tillbaka
1:19 min

Efter många hårda ord mellan de båda politiska blocken i Borås så avbryter nu Ulf Olsson (S) sitt möte i Oslo, där han var på besök, och kommer till Borås senare idag. 

– I går upplevde vi att Alliansen var tydliga med att det inte vill förhandla med oss. Men i dag på sociala medier så har vi fått sådana signaler och då är det självklart för mig att åka tillbaka till Borås, säger Ulf Olsson.

Vad är det som ändrats sedan i går?

– Ja den frågan kanske du skall ställa till Alliansen men vi välkomnar naturligtvis denna öppenhet det finns för att fortsätta förhandla.

Den rödgröna förhandlingsdelegationen skall finnas tillgänglig för fortsatta diskussioner från klockan 18:15. Men enligt Morgan Hjalmarsson (Fp) blir det inga förhandlingar i kväll.

– De flesta av gruppledarna och kommunalråden är upptagna i kväll, säger Morgan Hjalmarsson.

Men Morgan Hjalmarsson stänger inte dörren för framtida förhandlingar.

--Jag räknar med att vi får en inbjudan av Ulf Olsson, och har inledande förhandlingar. Vi säger inte nej till det, självklart inte. Vill han prata med oss så ställer vi upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".