Alvas änglar. Foto: Privat
Alvas änglar. Foto: Privat
HERRLJUNGA

Alvas änglar ger miljoner till Barncancerfonden

Mamman: Jag tror människor vill göra skillnad
2:55 min

När elvaåriga Alva Hägerå fick cancer började hon och familjen tillverka små änglar för att samla in pengar till cancerforskning. Nu har projektet samlat in 2,5 miljoner kronor.

– Det är överväldigande och helt fantastiskt att folk är så givmilda och vill hjälpa oss med det här, säger Alvas mamma Katarina Hägerå.

Alva förlorade sin kamp mot cancern dagen före julafton 2012 men insamlingen till barncancerfonden skulle komma att fortsätta och idag är insamlingen Barncancerfondens största.

– Det var inget vi hade räknat med från början. Vi hade inget realistiskt mål, jag vet att Alvas största glädje kanske inte alltid pengarna utan att människor ville bära hennes ängel. Så känner vi fortfarande, men sedan att det genererar så mycket pengar är fantastiskt. 

Vad tror du att det beror på?

 -Jag tror att människor vill hjälpa till och göra skillnad. Genom att göra en sådan enkel sak som att köpa en ängel så gör man faktiskt skillnad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".