Maj ligger i sängen
År 2030 räknar man med att uppemot 150 000 med omsorgsutbildning kommer att saknas inom äldreomsorgen i Sverige. Foto: Lisbeth Hermansson/Sveriges Radio
OMSORGEN I BORÅS

Tuff miljö skrämmer bort personal i omsorgen

Tidigare anställd: Blev kränkt och förnedrad
3:54 min

Vem vill jobba i äldreomsorg och hemtjänst framöver? Anställda vittnar om kränkningar och rädsla för framtiden, och på utbildningarna gapar bänkarna tomma.

Berätta mer - hur är det att jobba i äldreomsorgen? Maila p4sjuharad@sr.se eller ring 033-177545.

Händelsen i Fristad då delar av personalen förflyttades och fick skriva på papper om att de varit illojala mot arbetsgiven är ovanlig men inte unik i Borås stad. 2011 förflyttades 18 anställda inom äldreomsorgen i Dalsjöfors.

– Detta var som ett helt sorgearbete. Det tar ju ett år minst att gå igenom ett sorgearbete och det var precis det jag gjorde, säger Gunilla Ekström Johansson som var en av de som förflyttades.

– Du förlorar inte bara ditt jobb, du förlorar dina arbetskamrater, det sociala, dina vårdtagare, det är en så stor del i ditt liv som försvinner. Jag var sjukskriven länge och mådde så dåligt.

Sa upp sig
Tanken var först att stadigvarande förflytta hela personalgruppen, 23 personer, men fem fick stanna för att lära upp de nya. Gunilla Ekström Johansson och hennes före detta kollega som vill vara anonym har liksom flera andra sagt upp sig efter förflyttningen.

– Jag kände mig så fruktansvärt kränkt. Jag hade jobbat där i 20 år och aldrig gjort någonting, det var vidrigt, säger kollegan.

– Jag sa upp mig för att jag jobbat där i 30 år och aldrig gjort något fel. Att bli kränkt och förnedrad så av mina chefer var så fruktansvärt så jag kände bara att jag inte vågar jobba kvar där, säger Gunilla Ekström Johansson.

Gunilla Ekström Johansson säger att hon inte skulle orka arbeta på en arbetsplats där något sådant här kan inträffa igen. Att aldrig kunna känna sig säker och hon arbetar i Norge nu.

Snart stor brist
Allt färre väljer vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet samtidigt som pensionsavgångarna inom äldreomsorgen blir stora de närmsta åren.

År 2030 räknar SCB med att det kommer att saknas omkring 150 000 omvårdnadsutbildade personer inom äldreomsorgen i Sverige.

Enligt Gunilla Ekström Johansson och före detta kollegan började allt med att två anställda grälade mycket med övriga. De efterlyser bättre rutiner för att ta hand om personalen så att fler vågar jobba i Borås stad.

– Det måste kunna gå att ändra på några lagar eller regler, att man inte får placera om en hel massa utan att göra någonting innan, ha någon uppföljning. Om det nu är två som inte mår bra eller bråkar eller så, ta de två då, ha samtal, erbjud previa eller gör någonting innan. Funkar inte det så ta de två då, inte en hel grupp.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".