Ulf Olsson(S) och Annette Carlson(M) dagen efter valet. Foto: Mattias Johansson
Ulf Olsson(S) och Annette Carlson(M) dagen efter valet. Foto: Mattias Johansson

"Ingen kommentar" om Borås budget

Ulf Olsson (S): Förhandlingar pågår
1:00 min

Idag skulle de rödgröna och alliansen i Borås berätta om de långdragna förhandlingarna kring stadens budget. Det blev något av ett antiklimax.

I måndags anklagade Alliansen de rödgröna i Borås för att inte vilja gå med på någonting och därför tänkte de lägga fram en egen budget.

Efter det följde diskussioner via facebook, socialdemokraternas ledare Ulf Olsson avbröt en resa till Oslo och idag möttes de.

Nu verkar parterna väldigt ängsliga för att de ska missförstå varandra igen. Strax för klockan fyra kom de ut och då sa Ulf Olsson (S) så här:

– Vi har kommit överens om att så länge förhandlingar pågår kommer vi endast uttala oss genom de officiella uttalandena - för att det inte ska bli något fel. 

– Vi har träffats, nästa träff är på tisdag, och i övrigt har vi inga kommentarer.

En parodi på demokrati har detta kallats. Hur lång tid ska det ta?

– Den tiden det behövs, säger Annette Carlson (M).

Varför är det så segdraget?

– ... vi har ju sagt nu, vi har ingått en överenskommelse nu och den ska vi hålla, och vi kommer bara med de officiella uttalandena nu som vi sagt, säger  Ulf Olsson (S). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".