Lena Palmén
Lena Palmén (S), kommunalråd i Borås. Foto: Bo Thorin
OMSORGEN I BORÅS

Palmén (S) om omsorgskritik: "vill ha dialog"

Lena Palmén: Det finns utmaningar
9:16 min

Äldreomsorgen i Borås sågas av många anställda - lågt i tak, stress, och locket på. Kommunalråd Lena Palmén (S) svarar att hon vill ha mer dialog med boråsarna om framtidens omsorg.

Efter att flera lyssnare hört av sig till P4 Sjuhärad och berättat att de upplever att kommunen inte bryr sig om vad de anställda tycker så svarade Lena Palmén direkt i radion.

– Vi har en bra äldreomsorg, men det finns utmaningar. Vi sitter i gamla omoderna strukturer där vi inte är tillräckligt bra som arbetsgivare.

Kommunen jobbar vidare med att utveckla äldreomsorgen och Lena Palmén påpekar att man har jobbat hårt med att ge folk bättre villkor.

– Vi har sett till att de kvinnodominerade yrken fått samma villkor som manliga. Vi måste se till att ha personal som är utbildad. Ett steg är att de som gått ut ungdomsgymnasiet på omvårdnadsprogrammet får en anställning.

Under rubriken Ett gott liv var dag jobbar kommunen nu med ett förändringsarbete inom äldreomsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".