En soft air gun är ett vapen som avfyrar plastkulor. Just de här modellerna har inget med skjutningen i Mark att göra. Foto: Pawel Flato/TT
En soft air gun är ett vapen som avfyrar plastkulor. Just de här modellerna har inget med skjutningen i Mark att göra. Foto: Pawel Flato/TT
MARK

Sköt med soft airgun mot sina skolkamrater

Kommunen: Det får inte ske
1:40 min

I tisdags sköt en skolelev i Mark mot sina kompisar med en soft air gun. Just nu vet skolan inte ifall någon skadats men man ser väldigt allvarligt på händelsen.

– Man reagerade väldigt snabbt på händelsen och vidtog åtgärder direkt efteråt. Personalen larmade rektor som i sin tur kontaktade polisen och upprättade en polisanmälan, säger Magnus Larsson som är kommunikationsstrateg i Mark.

Soft air gun-vapnet beslags tog skolpersonal pratade med eleven som misstänks ha skjutit, samt elevens vårdnadshavare. 

– Sedan har eleverna anonymt fått skriva ned vad som har hänt. Dagen efter så hölls samtal med elever som drabbats av beskjutningen.

Hur allvarligt skall man säga att det här är?

– Det är naturligtvis allvarligt eftersom det handlar om ett vapen som används inom skolområdet. Det skall ju inte få förekomma helt enkelt, säger Magnus Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".