Eleven drog fram en soft air gun och hotade läraren. Foto: TT
Eleven drog fram en soft air gun och hotade läraren. Foto: TT
MARK

Örbyskolan ser allvarligt på skolskjutning

Rektor: Ingenting vi accepterar alls
1:13 min

I tisdags sköt en högstadieelev på Örbyskolan i Mark mot andra elever med en soft air gun. Skolan har nu kopplat in både polis, kuratorer och föräldrar.

– Det känns naturligtvis väldigt allvarligt. För det första att man har med sig den till skolan och sedan att den används på det sättet. Det är ingenting som vi accepterar alls, säger Carolina Billing, rektor för årskurs 6-9 på Örbyskolan i Mark.

Som P4 Sjuhärad rapporterade i helgen så var det i tisdags i förra veckan som en högstadieelev på Örbyskolan i Marks kommun sköt mot andra elever med en soft air gun.
Personalen på skolan reagerade snabbt på händelsen och larmade rektorn som i sin tur polisanmälde händelsen.

– Förutom polisanmälan så har vi haft en dialog med polisen, kuratorn har kopplats in och vi har haft samtal med flera vårdnadshavare och vidtagit de primära åtgärder som vi tyckte kändes rimliga, säger Carolina Billing.

Enligt Carolina Billing så ska det röra sig om fyra elever som träffats av plastkulorna på armar och ben, men utan att de fick några tydliga skador.

– Det blev väl lite rött, men det var det som var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".