Foto: Janerik Henriksson/TT.
Foto: Janerik Henriksson/TT.
TRANEMO

Fick armeringsjärn genom foten - nu anmäls olyckan

Rektorn: Okänt varför järnet var kvar
1:22 min

En skolelev i Tranemo fick ett armeringsjärn genom foten och fick föras till sjukhus. Nu har skolan anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

– Det var ett armeringsjärn som hade funnits i någonting i marken, som av okänd anledning stack upp ur marken, säger Ulla Andersson som är rektor för skolan.

Skolledningen hade upptäckt armeringsjärnet och hade planerat en borttagning. Men åtgärderna han inte genomföras innan olyckan.

Enligt Ulla Andersson är händelsen anmäld till Arbetsmiljöverket som nu skall granska olyckan. Men den skadade flickans fot är nu helt återställd.

– Hon har varit tillbaks i skolan. Hon fick åka till sjukhus och de fick se om hennes sår. De gjorde en operation, sedan fick hon åka hem.

Vilka åtgärder kommer ni ta?

–  Självklart försvann järnet som det skulle gjort direkt och vi gör ju de åtgärder som vi är skyldiga att göra. Följer upp arbetsmiljön, säger Ulla Andersson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".