Victoria provar den nya gröna kimono hon fick vid besöket på textilhögskolan i Borås den 18:e september 2003. Foto: Roger Lundsten / SCANPIX
1 av 2
Victoria provar den nya gröna kimono hon fick vid besöket på textilhögskolan i Borås den 18:e september 2003. Foto: Roger Lundsten / SCANPIX
Foto: Roger Lundsten / SCANPIX
2 av 2
Foto: Roger Lundsten / SCANPIX
BORÅS

Hållbar lunch för kronprinsessan

På fredag gästar kronprinsessan Victoria Borås och då är det en hållbar lunch som står på menyn.

Fylld Portabello med konfiterade körsbärstomater, primörmorötter, rostad rotselleripuré, sötpotatispuré och rotfrukter. Och till det ett hembakat surdegsbröd med lokalproducerat mjöl från Vänga kvarn. 

Det är vad kronprinsessan kommer att serveras till lunch under sin dag i Borås. Måltiden blir relativt enkel med fokus på hållbarhet genom närproducerade och ekologiska varor.

The Company står för lunchen och Victoria kommer att äta tillsammans med bland annat representanter för Högskolan, Borås stad, näringslivet och BoråsBorås.

Till maten serveras vanligt kranvatten och måltiden avslutas med Fair trade kaffe och restaurangens egen tryffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".