Egonaut spelade live i studio 3 i Radiohuset i Borås. Foto: Maja Jerosimic.
1 av 2
Egonaut spelade live i studio 3 i Radiohuset i Borås. Foto: Maja Jerosimic.
Kvartetten Egonaut. Foto: Maja Jerosimic.
2 av 2
Kvartetten Egonaut. Foto: Maja Jerosimic.
LIVEMUSIK

Boråsbandet Egonaut lirade loss

De inspireras av 70-talets rockscen. Boråsbandet Egonaut gästade P4 Sjuhärad i förmiddags för ett högljutt liveframträdande. 

Boråsbandet Egonaut har nyligen kommit tillbaka från en miniturné i Kroatien. En upplevelse som de kommer att minnas länge framöver, berättade bandets sångare och gitarrist Fredrik Jordanius. 

– Det var spännande, det var inte som hemma. Vi åkte till exempel spårvagn till första giget med en massa utrustning med. Men det var kul, folk är ju inte lika blasé där när det gäller livemusik, som jag kan känna att folk är i Sverige, säger han.

Tidigare i år vann Egonaut den riksomfattande musiktävlingen Livekarusellen, där priset var ett 20-tal spelningar. Frågan är om de hunnit avverka alla de spelningarna än?

– Vi har kommit nånstans halvvägs, det kommer ju hela tiden nya spelningar, säger Fredrik Jordanius. 

Behövde ni det eller hade ni mycket spelningar redan innan?

– Nä, för våran del kom det nästan olämpligt, för vi hade ju tänkt uggla in oss i studion och spela in en ny platta istället. Så för oss var det en ren bonus. Vi gillar ju att spela live, det är ju därför man gör det här nånstans, säger han. 

Lyssna till Egonaut spela tre låtar live i ljudklippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".