Boråstorpet fick pris som bästa rastplats

Boråstorpet väster om Borås har utsetts till bästa rastplats i Sverige av Motormännen. Boråstorpet är en ”mycket bra rastplats för det korta såväl som för det lite längre stoppet med placering i ett synnerligen trevligt område i växlande natur med tilltalande promenadstråk”, enligt Motormännen. Patrik Ahlkvist vid Vägverket produktion i Borås, som sköter rastplatsen, är glad för utmärkelsen.

Det är Motormännens riksförbund som för fjärde gången utser landets bästa rastplats bland 300 kandidater.
Klockan ett hölls en liten ceremoni då Vägverket produktion i Borås, som sköter om rastplatsen, fick ta emot diplom och en skylt att sätta upp.

Med hjälp av ett stort antal vägombud som jobbar ideelllt åt motormännen görs inspektioner och kontroller av 300 rastplatser tre gånger varje år. Betygen sätts på en sjugradig skala: hur fräscha toaletterna och sopstationerna är, om de finns delade parkeringsfickor för personbilar och långtradare, och om det finns bra och säkra lekplatser.

Den här gången krossade Boråstorpet allt motstånd, säger Niclas Thorslund, projektledare på Motormännen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista