Foto Scanpix.
Foto Scanpix.
BORÅS

Byttorps hemtjänst åtgärdar brister

Chefen: Klart att det inte ska vara så
1:14 min

Personalen är för hårt belastad och hinner inte med sina uppgifter. Hemtjänsten på Byttorp ska nu ha åtgärdat de brister i arbetsmiljön som påpekats av ett skyddsombud tidigare i veckan.

Som vi berättat tidigare i veckan slog skyddsombudet på hemtjänsten Byttorp i Borås larm om en bristande arbetsmiljö. Skyddsombudet krävde genom Kommunal flera åtgärder eftersom personalen kände sig stressade och upplevde att de inte hann med att besöka sina brukare. 

Ingalill Lindberg, områdeschef för äldreomsorgen i stadsdel väster, säger såhär om situationen. 

– Det är klart att ingen tycker att det ska vara så. Det är en miss i planeringen, säger hon.

Krav på arbetsgivaren
En dräglig arbetsmiljö och en kartläggning av tiden personalen har till varje brukare på schemat jämfört med hur lång tid det tar i verkligheten är några av åtgärderna som kommunal ställer på arbetsgivaren.

– Det är bra att folk talar om när det inte fungerar så som vi tro att det fungerar. När vi fick en signal om detta förra veckan så hjälptes vi åt att hantera det, säger Ingalill Lindberg.

Ska vara åtgärdat
 Problemen nu ska vara åtgärdade då man satt in extra resurser för att hantera planeringen.

– Sedan förra veckan har vi haft flera möten. Jag har inte varit  med men min kollega var där och hon är trygg i att det nu sätter rutinerna som behövs för att det inte ska vara så nu som det beskrivs, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".