Anders Svensson. Arkivbild/Foto: Peter Elvemo.
Anders Svensson. Arkivbild/Foto: Peter Elvemo.
SPORT

Svensson utan kontrakt i Elfsborg

Svensson: Det känns olustigt
1:40 min

I september sades Anders Svenssons kontrakt upp, ett år tidigare än väntat. Något som kom fram under gårdagen efter Klas Ingessons begravning.

Elfsborg har sagt upp Anders Svenssons tvååriga kontrakt ett år tidigare än väntat. En möjlighet som klubben hade enligt avtalet. Svensson har erbjudits ett nytt kontrakt, fast med lägre lön. 

Igår blev han uppringd av media efter Klas Ingessons begravning och berättade då om kontraktet.

– Jag tycker att det känns väldigt olustigt att det kom fram igår, samma dag som vi begravde Klas. Det tycker jag var väldigt tråkigt och det kändes jobbigt, säger han.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson blev förvånad när han hörde att Svensson  berättat under omständigheterna som rådde.

– När jag träffade Anders igår sade han ingenting om att han tänkte gå ut i media med det här. Som ordförande får jag ändå säga att jag känner mig lite sorgsen över just det, men jag är övertygad om att vi och Anders kommer att komma överrens i slutändan, säger han.

Motivet bakom klubbens beslut att upphäva kontraktet är ekonomiskt och det nya kontraktet innebär bland annat en lägre lön. Något som Anders Svensson inte ser som ett hinder för fortsatt spel i klubben.

– Det är inte så mycket som talar om att det inte kommer att bli någon fortsättning. Det ekonomiska ser jag inte som något problem, men det är andra bitar som vi måste förhandla om, säger han och fortsätter, 

– Jag känner att jag är såpass bra fortfarande och hör hemma på den här nivån så jag vill gärna spela året som kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".