Hanna Falk Foto: Mikael Olmås
Hanna Falk Foto: Mikael Olmås
SKIDOR

Hanna Falk trea i säsongspremiären

"Jättenöjd att jag hängde med i åkningen"
2:08 min

Åt suveräna Charlotte Kalla fanns inget att göra och även Ida Ingemarsdotter hann före i mål, men en tredje plats i sprinttävlingen i Bruksvallarna får trots allt ses som en fin start på säsongen för Hanna Falk.

På damsidan tog Charlotte Kalla sin tredje seger på lika många dagar när hon vann sprinten. Kalla var snabbast från start i finalen och när hon tryckte på i uppförsbackarna var sprintspecialister som Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk chanslösa att haka på. Kalla ledde finalen från start till mål. -Jag fick loppet dit jag ville, sade Charlotte Kalla, som fått det formbesked hon ville ha när skidsäsongen nu inleds på allvar. -Det ska bli kul att möta internationellt motstånd nu, sade Kalla.
På måndagen tar förbundskapten Rikard Grip ut truppen som ska tävla i Kuusamo nästa helg. Där står sprint, samt 10 kilometer för damerna och 15 kilometer för herrarna, allt i klassisk stil, på programmet.
Gert-Owe Gärder/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".