Tom Andersson (Mp), Ulf Olsson (S) och Ida Legnemark (V). Foto: Madeleine Korneliusson.
Tom Andersson (Mp), Ulf Olsson (S) och Ida Legnemark (V). Foto: Madeleine Korneliusson.
VALET 2014

Borås rödgröna budget kan stjälpas av SD

Olsson (S): Tråkigt vi inte kan resonera om budgeten
1:29 min

Idag offentliggjorde de röd-gröna i Borås sitt budgetförslag - en budget som inte ens kommunstyrelsens ordförande tror kommer gå igenom. 

I sin budget vill de röd-gröna i Borås bland annat satsa 10 miljoner kronor för att minska barngrupperna på förskolorna. Man vill också förbättra Borås som cykelstad och anslår 8 miljoner kronor till detta.

Eftersom de rödgröna inte har egen majoritet i fullmäktige har man sökt stöd av allianspartierna - allt för att Sverigedemokraterna inte ska få inflytande som vågmästare. Förra veckan bröt dock de förhandlingarna  samman.

Alliansen kommer att presentera sitt budgetförslag i början av december, och kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) befarar att de kommer att få stöd av Sverigedemokraterna.

– Det mesta tyder väl på att alliansens budget kommer att stödjas av SD och då går den igenom i fullmäktige.

Vad som händer då vet man inte idag, men Olsson (S) hoppas fortfarande på nya samtal med Alliansen.

– Vi kommer inte ge SD något avgörande, och vi är naturligtvis fortfarande öppna för diskussioner med Alliansen om de vill tala med oss.

Det har varit ganska mycket fram och tillbaka - vad tycker du om det?

– Jag tycker det är tråkigt. Jag har varit van vid att vi haft ganska bra samtal mellan de politiska företrädarna. I det här fallet kan vi inte ens sätta oss ner om budgetfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".