De rödgröna Foto: Mattias Lindén
Foto: Mattias Lindén
BORÅS

Rödgrön budget med samarbete i åtanke

Ulf Olsson: Vi är fortfarande öppna för förhandling
1:56 min

Satsningar på nya avdelningar inom förskolan, sänkta avgifter inom kulturskolan och fler och bättre utmärkta cykelvägar. Det är något av innehållet i det budgetförslag som det rödgröna minoritetsstyret i Borås presenterade i dag.

Det parlamentariska läget när det gäller budgeten är som bekant besvärligt och förhandlingarna kring en eventuell blocköverskridande uppgörelse när det gäller ekonomin blev fruktlösa.

Även om han ser aningen pessimistiskt på möjligheterna att det ska lösa sig så säger dock kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Ulf Olsson att han ännu inte helt har gett upp hoppet.

– Det budgetförslag vi lägger är ett förslag som är framtaget med ett samarbete i åtanke. Jag tycker att det märks på det mesta i budgeten och ända sedan valet har vi varit inriktade på att få till stånd en uppgörelse, säger han.

Enligt Ulf Olsson är de rödgrönas budgetförslag inriktat på tillväxt och att möta de utmaningar som ett ständigt växande invånarantal innebär för kommunen.

Han säger också att det är en medvetet försiktigt budgetförslag som kommer att stärkas upp med ytterligare satsningar som följer med om den rödgröna regeringens förslag till statsbudget går igenom i riksdagen om några veckor.

Alliansen i Borås arbetar just nu på sitt förslag till budget och ska enligt planen presentera det den 8 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".