Mattias Josefsson, Socialdemokraterna i Ulricehamn. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
Mattias Josefsson, Socialdemokraterna i Ulricehamn. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
ULRICEHAMN

Brett stöd för S-budget i Ulricehamn

Mattias Josefsson (S): Känner mig trygg med resultatet
1:31 min

Det blev socialdemokraternas budget som antogs i kommunfullmäktige i Ulricehamn i går kväll.

Det fanns fyra budgetförslag att rösta på, men socialdemokraternas budgetförslag fick brett stöd av trepartialliansen och Vänsterpartiet.

Ledamöterna från Centerpartiet, Miljöpartiet och Nya Ulricehamn reserverade sig mot beslutet till förmån för sina egna budgetförslag.

Kommunstyrelsens blivande ordförande i Ulricehamn, socialdemokraten Mattias Josefsson, säger att han är nöjd med gårdagens resultat, även om man var tvungna att kompromissa i vissa frågor.

– Socialdemokraterna och Vänsterpartiet presenterade ett budgetalternativ för några veckor sedan och i det så avskaffade vi vårdnadsbidraget. Vi hade också mer offensiva satsningar inom miljöområdet, men där har vi backat något. 

Med den nya budgeten så kommer avgiften till musikskolan att sänkas med drygt 100 kronor. Tillsammans med det stimulansbidrag som regeringen aviserat så kan man, om det går igenom, vänta sig en halverad musikskoleavgift i kommunen.

Man ska även satsa pengar på drogförebyggande arbete och uppsökande verksamhet inom äldreomsorgen för alla som fyllt 80 år. 

– På det hela taget så är jag jättenöjd med budgeten, och jag känner mig också trygg med det resultatet som vi tog i går, säger Mattias Josefsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".