Boris Lennerhov. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Boris Lennerhov. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Ullaredsprofilen blir moderat kommunpolitiker

"Jag ser mig inte som politiker"
6:01 min

"Moderaten Boris Lennerhov", ja för nu slutar han som Gekås vd och ger sig istället in i kommunpolitiken. Men Ullaredsprofilen är inte riktigt nöjd med sitt nya epitet.

– Jag har aldrig varit särskilt partipolitisk. Jag har väl varit rätt svajig där. Jag ser mig inte som politiker, men jag har fått frågan av Moderaterna, säger Boris Lennerhov.

Gekås vd Boris Lennerhov tar plats som ordförande i Falkenbergs kommuns koncernbolag Stadshus. Han kommer att sitta på ett mandat som tillhör till Moderaterna.

Och han medger han hans åsikter inte är helt avvikande från Moderaternas, men att det nog snarare är hans erfarenhet från näringslivet som har gett honom erbjudandet.

– Jag fick frågan ganska nyligen och eftersom jag ska sluta som koncernchef vid årsskiftet tyckte jag att det är intressant. Ja, lite trevligt och kul.

Att han är bosatt i Båstad i Skåne och inte i Falkenbergs kommun är ingenting som Boris Lennerhov ser som ett hinder.

– Nej, jag dricker inte deras vatten dagligen då. Men jag kan mer om Falkenberg än jag kan om Båstad om jag ska vara ärlig.

Lennerhov slutar som chef på Gekås vid årsskiftet och tar plats i det kommunala bolaget till våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".