Matilda Jansson och Maximus Rolon i klass 6C. Foto: Erika Larsson/SR.
1 av 3
Matilda Jansson och Maximus Rolon i klass 6C. Foto: Erika Larsson/SR.
Engelbrektskolan. Foto: Erika Larsson/SR.
2 av 3
Engelbrektskolan. Foto: Erika Larsson/SR.
Foto: Erika Larsson/SR.
3 av 3
Foto: Erika Larsson/SR.
BORÅS

Engelbrektskolan ute ur Retorikmatchen

Elev: Hela klassen har blivit bättre på att hålla tal
4:54 min

Det blir ingen semifinal för klass 6C på Engelbrektskolan i Retorikmatchen. Klassen åkte ut i sista deltävlingen mot Musikugglan från Karlskrona.

klass 6C på Engelbrektskolan kom långt i Utbildningsradions tävling retorikmatchen, men åkte ut i sista deltävlingen som visades nyligen i Barnkanalen.

Matilda Jansson och Maximus Rolon representerade klassen i Stockholm.

– Det känns helt okej och det var bara kul att vara med, säger Maximus Rolon.

– Det var jättekul även om vi inte gick vidare. Vi tänkte inte så mycket på pengarna till klassresan som vi kunde vunnit, utan mer på upplevelsen och att lära oss saker, säger Matilda Jansson.

Jämn match
Matchen mot Musikugglan från Karlskrona var jämn och det stod 2-1 till klass 6C när det sista momentet avgjordes och den andra klassen kammade hem vinsten med 3-2.

– Vi vann rimtävlingen. Sedan fick vi hålla tal om en person som förtjänade det och då valde vi vår vaktmästare, men då förlorade vi tyvärr. Sedan var det en tävling där vi skulle argumentera som vi vann och då stod det lika, säger hon och fortsätter,

– Men sedan i den sista ronden, där det handlade om två poäng, så hade vi förberett ett tal där vi skulle peppa publiken när det var halvlek i hockey. Men den ronden förlorade vi och då vann de andra.

Bättre tillsammans
I Retorikmatchen tävlar sjätteklassare från hela Sverige i tal och argumentation, något som klassen har övat på tillsammans.

– Alla i klassen har blivit bättre. Några som inte ens ville gå upp och ha presentationer kan gå upp nu utan att ens tänka på att vara rädd och det är kul, säger Matilda Jansson.

Nu håller klassen på att Musikugglan som de förlorade mot ska ta hem hela tävlingen.

– Vi har blivit kompisar och de är duktiga så vi hoppas att de vinner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".