Mikael Kjellberg, systembolagschef. Foto: Erika Larsson.
1 av 2
Mikael Kjellberg, systembolagschef. Foto: Erika Larsson.
Nya systembolaget vid Åhagaområdet i Borås. Foto: Erika Larsson.
2 av 2
Nya systembolaget vid Åhagaområdet i Borås. Foto: Erika Larsson.

Borås tredje systembolag invigt

Butikschefen: Personalen är taggade
1:23 min

Idag öppnade Borås tredje systembolag på Trandögatan vid Ica Maxi i Borås. Ett tjugotal personer väntade i kö på att få komma in.

– Det är första gången jag går på röda mattan på ett bolag. Det var trevliga expediter och jag tycker att detta är mycket positivt, säger Eddie Sjöström, en av de första in i butiken.

Redan i början av året berättade P4 Sjuhärad om att ett tredje systembolag skulle öppna i Borås. Idag var det alltså dags och utöver Systembolagets vice VD så var även butikschefen Mikael Kjellberg på plats och tog emot kunderna.

– Jättehärlig känsla. Kunderna är glada och personalen är taggade så det har varit en jättekul morgon, säger han.

Mikael Kjellberg jämför butiken med den som ligger i Knalleland och förklarar att man kommer att ha samma öppettider.

Systembolaget Åhaga, som butiken heter, hjälper till att avlasta just sträckan genom Knalleland och är ett alternativ till dem som bor i de södra delarna av staden.

– Det är några som gått förbi och tycker att det är kul att slippa åka så långt när de ska gå till Systembolaget. Och det är de kunderna som vi tror att vi fångar upp i första hand.

Det finns ju två systembolag sedan förut och det har fungerat, behövs verkligen ett tredje?

– En butik ligger ju norrut, en mer centralt och vi ligger mer söderut. Ur servicesynpunkt så behöver kunden inte åka genom hela staden och kanske slipper de värsta köerna på helgerna och så, säger Mikael Kjellberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".