Whisperin' Pine Foto: Mattias Lindén
Whisperin' Pine Foto: Mattias Lindén
LIVEMUSIK

Whisperin' Pine har fötterna i amerikansk mylla

Det Borås- och Jönköpingsbaserade bandet Whisperin' Pine ljudsätter den amerikanska drömmen - vare sig den gått i uppfyllelse eller inte. 

Whisperin' Pine består av far och son Per och Kim Fasting och Anita Kristensen. Bandets musik är djupt influerat av en väldigt nordamerikansk musiktradition. Här blandas amerikana med country, bluegrass, folkrock och till viss mån även visa.

– Vi kallar oss för ett akustiskt amerikanaband, men visst finns det influenser från många olika håll, säger Per Fasting.

Kopplingarna till det amerikanska stannar inte vid det rent musikaliska. Även textmässigt blickar man gärna västerut.

– Intresset för det amerikanska är nästan som en besatthet, säger Kim Fasting.

Texterna är något som är mycket viktigt för Whisperin' Pine. De berättande texterna är enligt Kim Fasting själva grundbulten i bandets musik.

För tillfället arbetar Whisperin' Pine för fullt med att färdigställa inspelningarna av en EP som förhoppningsvis ska komma ut så snart som möjligt. Sedan letar man med ljus och lykta efter spelningar. Men när det gäller spelningar finns det en viss kravspecifikation.

– Vi vill helst spela i hyfsat lugna miljöer inför en koncentrerad publik som har möjlighet att verkligen lyssna på våra texter, säger Per Fasting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".