Albin och Say Lou Lou. Foto: Johan Bergmark/Rory Van Millingen, montage Sveriges Radio.

Albin och Say Lou Lou till P3 Guld

Nu avslöjas två nya artistsläpp till P3 Guld 2015: Albin feat. DMA och Say Lou Lou feat. Lindstrøm.

Albin feat. DMA "Även om det känns som att du nått botten, kan du ta dig upp igen bara du får en hjälpande hand" sa Albin när han var gästredaktör i Musikguiden. I "Din Soldat" rappar han och Kristin Amparo om just den känslan. Låten släpptes i somras utan hjälp av skivbolag men spreds snabbt av fansen på sociala medier. Inom några veckor toppade den streaming -och försäljningslistor, och spelades flitigt i radio. Årets självklara ljudspår till sommarfester och parkhäng var korat!

Say Lou Lou feat. Lindstrøm Tvillingarna Elektra och Miranda Kilbey-Jansson singeldebuterade 2012 med "Maybe You" på den creddiga franska labeln Kitsuné. Sedan gick det i raketfart. "Julian" blev en av 2013:s mest spelade låtar i P3 och syskonen har turnerat idogt. Debutskivan Lucid Dreaming släpps nästa år. Självklart kommer den att innehålla den senaste hitten "Games For Girls", deras drömskt skuttiga samarbete med den norske electronicaveteranen Lindstrøm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".