Sätilaskolan Foto: Mattias Lindén
Foto: Mattias Lindén

Stora fel i taken på Sätilaskolan

Lokalförsörjningen: Kan tyckas märkligt med raset
0:57 min

Undervisningen på högstadiet i Sätila startar igen imorgon - i begränsad omfattning. Besiktningen idag visar att stora delar av taket har felaktigheter.

Det var ett takras i fredags som gjorde att undervisningen på högstadiet i Sätila fick ställas in helt och idag gjordes en inspektion av lokalerna.

Den visade att det är fel på de flesta ställen i innertaket. Fästena som håller de tunga gipsplattorna på plats är för klena och ger vika.

Det är bara fyra och ett halvt år sedan som skolan renoverades, och enligt lokalförsörjningschefen i Mark Thomas Arvidsson vet man ännu inte vems felet är.

– Det är inte fullt utrett. Nu får besiktningsmannen titta på ansvarsfrågan, om det är något som inte stämmer med handlingarna som upprättades då.

– Nu gäller det att få ett åtgärdsförslag så att detta inte kan ske i framtiden.

Högstadiet stängdes igen helt igår eftersom säkerheten inte kunde garanteras, men redan imorgon kommer man börja med undervisning igen. 

En årskurs per dag kommer att kallas in, men då är det i första hand uteaktiviteter som gäller. Exempelvis handlar det om besök på museum eller besök på badhuset.

Följande gäller:

Fredag: årskurs 9 har undervsning, årskurs 7 och 8 har ledigt.
Måndag: årskurs 7 och 8 har undervisning, niorna har ledigt.
Tisdag och onsdag: alla på högstadiet har undervisning.

I slutet av nästa vecka beräknas reparationerna med innertaket på Sätilsaskolan vara klara. Sedan är det undervisning som vanligt.l

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".