Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
BORÅS

Vill ha två års fängelse för sexbrott mot förskolebarn

Åklagare: Jag yrkar inte på rättspsykiatrisk vård.
1:23 min

I dag var sista rättegångsdagen mot praktikanten som misstänks för sexbrott på förskolor i Borås. Åklagaren tycker mannen ska dömas till två års fängelse.

Dagens förhandlingar i Borås tingsrätt var över på under en timma. Mannen misstänks för sexuella övergrepp på barn på förskolor i Borås och enligt domaren ska bevisningen mot mannen vara övertygande. Åklagaren yrkar på två års fängelse medan försvaret tycker att mannen ska få skyddstillsyn. Mannen har genomgått en sinnesundersökning och den visade att mannen inte led av en psykisk störning när brotten begicks. Därför kan han dömas till fängelse och inte till rättspsykiatrisk vård.

Totalt tre barn är involverade under den pågående rättegången. Men fler fall kan vara på gång då mannen är polisanmäld för liknande händelser.

Åsa Askenbäck är kammaråklagare på Borås tingsrätt.

– Det pågår fortfarande förundersökningar i några av fallen och där har jag inte fattat beslut ännu om det kommer att väckas åtal eller inte.

Rätten har beslutat att mannen ska sitta kvar i häkte tills domen faller den 8 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".