SOCIALEN I MARK

Markpolitiker misstänkta för brott

Den biologiska mamman till de uppmärksammade fosterbarnen i Mark har polisanmält en tjänsteman och en politiker i kommunen. En förundersökning har nu inletts.

Vice chefsåklagaren vid Borås tingsrätt, Ove Jäverfelt, har nu beslutat att inleda en förundersökning. 

Jäverfelt uppger till P4 Sjuhärad att man i dagsläget inte har några misstänkta utan att man i första hand kommer att undersöka om tjänstefel begåtts i ärendet.

Socialskandalen i Mark som briserade 2009 handlade om två fosterbarn som omplacerades från sitt familjehem eftersom det fanns misstankar om att de for illa i familjehemmet.

Misstankarna hade dock aldrig utretts ordentligt innan barnen flyttades, och bland många andra har Socialstyrelsen kritiserat hur fallet skötts.

Den här gången handlar polisanmälan från barnens biologiska mamma om ett yngre syskon till de två nu rikskända fosterbarnen, hon är kritisk till hur kommunen hanterat ärendet och polisanmälde därför två personer för tjänstefel.

Lär hela historien - här har vi samlat tidigare artiklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".