Bara skorstenen återstod av villan när räddningstjänsten kom fram. Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto.
Bara skorstenen återstod av villan när räddningstjänsten kom fram. Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto.

Villa eldhärjad utanför Överlida

En villa eldhärjades i natt vid Getås i Svenljunga. Villan var helt nerbrunnen när första styrkan kom till platsen. Bara skorsten stod kvar i brandresterna.

Larmet kom från ett tidningsbud som ringde in 3:22. Då torde villan ha brunnit länge. Enligt uppgift ska en man i 75-årsåldern bo i villan, men om han varit hemma eller inte är fortfarande oklart.

Huset  ligger mellan Överlida och Mjöbäck på gränsen till Marks kommun. En tankbil från Mjöbäck blev kvar på platsen för att vattenbegjuta brandresterna.

Räddningstjänsten kommer under morgonen och förmiddagen att besöka platsen för att se till att den är släckt och inte blossar upp igen. Vid halv sju tiden på morgonen fick räddningstjänsten ett larm om samma brand.

Brandresterna var fortfarande för varma för att undersöka på morgonen men senare under förmiddagen ska personal från polisen i Borås se om det går att undersöka resterna. Detta för att försöka klargöra om någon brunnit inne. En man, nära 80 år är skriven på fastigheten. Om mannen har varit hemma eller inte vet man inte och polisen gör också efterforskingar om det finns anhöriga som har kunskap om mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".