Linda Broman och Emma Magnusson.
Projektledare Linda Broman och Emma Magnusson, 12 år, från IFK Örby. Foto: Madeleine Korneliusson/SR.
MARK

Tjejfotbollen äger i Marks kommun

Projektledare: Vi ska försöka sammansvetsa klubbarna i Mark
1:33 min

I dag samlas 330 aktiva fotbollstjejer från samtliga fotbollslag i Mark för att spela tillsammans under den gemensamma säsongsavslutningen "Tjejfotboll äger".

Det här är andra året i rad som "Tjejfotboll äger" anordnas i Mark med syftet att lyfta tjejfotbollen, sammansvetsa klubbarna i kommunen och ha roligt ihop. 

Under fotbollsavslutningen som hålls i Arenahallen på Kunskapens hus, så kommer man att spela korta matcher med lag där både åldrar och föreningar blandas. Några resultat kommer inte att rapporteras, utan fokus ligger helt på att ha kul tillsammans.

– Många av dem träffas när de spelar matcher mot varandra och det är roligare att spela matcher mot varandra om man dessutom känner varandra lite sedan innan, säger projektledaren Linda Broman och fortsätter:

– Det är lite pirrigt också framförallt för de allra minsta. Att få spela med tjejer som normalt sett spelar A-lagsfotboll är ju att få vara med dom som man ser upp till. 

Under dagen får fotbollstjejerna också besök av Elfsborgsspelarna Marcus Rohdén och Sebastian Holmén, samt den lokala domarstjärnan Sara Persson och domarlöftet Josefin Blell.

Under matcherna får dock inte alla spelare göra mål. Endast de yngsta tjejerna födda 2002 eller senare får sätta den i nätet, och en av dessa är 12-åriga högerbacken Emma Magnusson, som spelar i IFK Örby. Hon har dagen till ära hamnat i laget "Arsenal". 

– Det är mitt favoritlag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".