Riksdagsledamot Ann-Christin Ahlberg (S). Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Riksdagsledamot Ann-Christin Ahlberg (S). Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
POLITIK

Ödesvecka i riksdagen om budgeten

Riksdagsledamoten: En oviss situation
1:29 min

Det kan bli regeringskris om Sverigedemokraterna väljer att rösta på alliansens budget. Situationen är oviss.

– Det kommer att vara en väldigt speciell vecka utifrån den parlamentariska situationen som vi befinner oss i. Det är ju ingen som vet hur den här veckan slutar, säger Ann-Christin Ahlberg (S), riksdagsledamot från Borås. 

På onsdag avgörs vilken budget som kommer att röstas fram och därmed om det kommer att bli ett extraval. Ann-Christin Ahlberg håller med om att veckan som kommer är unik.

– På sätt och vis är det en ödesvecka vi har framför oss. Men det är ju vissa partier som spelar på det här eftersom man vill ha uppmärksamhet, säger hon och fortsätter,

– Sedan är ju frågan om det blir som SD vill, att de får fälla en regerings budgetförslag. Det vet vi ju inte, men SD har ju använt det här läget för att få ett medieintresse av sin egen roll i riksdagen, så är det ju.

Allianspartierna har ju också möjlighet att påverka detta. Det kan bli regeringskris om Sverigedemokraterna väljer att rösta på alliansens budget.

Du är inte orolig att det kommer att bli ett extraval?

– Nej, jag tror att sannolikheten för det är ganska liten, men det är min personliga känsla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".