Mus
1 av 2
Mus. Foto: Scanpix
Anders Skepstedt
2 av 2
Anders Skepstedt, platschef Anticimex i Borås. Foto: P4 Sjuhärad

Mild höst ger många möss i Sjuhärad

Det är ett riktigt mus-år i år. Enligt bekämpningsföretaget Anticimex kan det handla om 800 procent fler mussaneringar i år jämfört med en vanlig höst.  

– Det kommer in jättemycket samtal just nu. De flesta som ringer har problem med möss, säger Anders Skepstedt - platschef på Anticimex i Borås.  

– Är det ett sånt här år är det oftast fler än en mus som kommer in, men det kan räcka med att en kommer in och så upplever familjen det som jättebesvärligt. 

– Finns mössen ute i skog och mark så är det ju bra, de är ju ett nyttodjur. De kommer in på grund av kyla, kallare klimat. Mössen gnager på allt! I ett hus, i en byggnad finns det ju mycket som inte är bra att gnaga på. Det finns risker med att mössen är inne i ett hus. 

– Som privatperson ska man jobba med fällor, man vet var dem finns, man behöver ha daglig uppsyn över fällorna. 

Hur lättlurarde är de?

– Möss är dumma. De är inte så smarta, och lär sig inte av andras beteende, de är på och gnager på allt. De är lättfångade till skillnad från råttorna, säger Anders Skepstedt, på Anticimex. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".