Bollekollen - Bollebygds ambassadör för 2015. Foto: Bollebygds kommun.
Bollekollen - Bollebygds ambassadör för 2015. Foto: Bollebygds kommun.
BOLLEBYGD

Bollekollen lever upp med nya ambassadörer

Ambassadör Rickard: Löpning, cykel och skärmflyg
2:41 min

Gruppen bakom Bollekollen har utsetts till Bollebygds ambassadör för 2015. Den anrika skidbacken omvandlas nu till fritidsanläggning både sommar och vinter.

Gruppen bakom namnet Bollekollen består av sju personer som tog över backen i september i år. Tre av ägarna kommer från Landvetter, fyra från Bollebygd, och en av dem är Rickard Svensson. 

Under söndagen utsågs gruppen till  Bollebygds ambassadör för 2015 och fick ta emot äran, en Bollebygdskanna, diplom och blommor.

– Skitkul naturligtvis. Visste inte riktigt vad man skulle säga så det var bara att kliva upp på pallen och tacka. Jag tror många tycke det är kul att området kommer igång igen.

Skidbacken Bollekollen har lidit svårt av många vikande vintrar som omöjliggjort skidåkning, men nu blåser nya vindar kring backen - framför allt under sommarhalvåret

– Vi har haft jättemycket olika förslag vad man kan göra där. Alltifrån löpning och cykling till hillcart och skärmflyg och allt vad det är. Det finns ett brett sortiment vad man kan hitta på, säger Rickard Svensson.

Också skidåkning på vintern utgår jag från?

– I nuläget är vi lite vakanta med det. Det har mycket med väderlek att göra naturligtvis, men skulle det bli väldigt kallt och lite snö hjälper det oss. Vi håller koll på temperaturen.

Det är 13 året i rad som kommunen utser en Bollebygdsambassadör. För andra året i rad handlar det om en grupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".