Anna Grahn gillar inte skräpet vid bankomaterna på Allégatan. Foto: privat.
Anna Grahn gillar inte skräpet vid bankomaterna på Allégatan. Foto: privat.
BORÅS

Ilska över bankomatskräp i Borås

Boende: Jag skäms över nedskräpningen
1:30 min

Borås har kritiserats för att ha förhållandevis få papperskorgar inne i centrum - nu får bankerna kritik för att det saknas vid bankomaterna. Före detta lokalpolitikern Anna Grahn har ledsnat på kvittona som yr runt på Allégatan.

– Vi hade besök i helgen och skulle gå på stan med människor som i vanliga fall inte rör sig i centrum. Jag skämdes. Det är jättetråkigt när vi går på Allégatan en lördag och det ligger kontoutdrag i horder - i högar, säger hon.

Enligt Anna Grahn så är problemet mest tydligt på helgerna. Men även om skräpet försvinner under vardagarna anser hon att det finns behov av papperskorgar bredvid bankomaterna. 

Det håller inte Swedbank Sjuhärad med om.

– Vi har fastighetsskötare som ser över våran fastighet varje morgon så att det är rent och snyggt. Vi upplever inte i dagsläget att vi har ett behov av några papperskorgar, säger Monica Dahlberg - chef för marknad och kommunikation på Swedbank Sjuhärad. 

Skulle man inte kunna tänka sig att en papperskorg skulle förenkla arbetet?

– Vi ser ändå över städningen runt om oavsett om det finns en papperskorg eller inte, säger hon och fortsätter,

– Är det så att det skulle behövas så är det väl inget problem att vi skulle sätta upp en papperskorg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".