Stefan Persson. Foto: Jon Koldenius/SR.
Stefan Persson. Foto: Jon Koldenius/SR.
ISHOCKEY

Stefan Persson tror inte på tuffare tag inom svensk ishockey

Ex-proffset: Kan sluta i förskräckelse
1:19 min

Den före detta hockeyspelaren Magnus Wernblom vill se tuffare tag inom den svenska ishockeyn för att locka publik. Men det är inget som NHL-legendaren Stefan Persson håller med om.

– Jag tycker absolut inte att det är rätt väg att locka människor till arenorna, säger han.

Stefan Persson sitter i Svenska disciplinnämnden, den kommitté som dömer spelare i Sveriges högsta ligor. Där kommer han ofta i kontakt med slagsmål som förekommer inom svensk ishockey.

– Vi har en ganska tillåtande syn ändå på slagsmål. Ingen annan sport skulle ju tillåta att man slåss med bara nävarna och bara få två eller tre matchers avstängning. 

Vilka tror du skulle lockas att titta ifall man fick slåss mer?

– En del lockas nog av slagsmål helt enkelt. Borta i NHL har ju detta funnits i alla tider. Det är ju en väsentlig skillnad mot i Sverige, säger han och fortsätter,

– Vi har ju inga som kan slåss. Vi vet ju egentligen inte i grunden hur man skall göra på samma sätt som man kan där borta. Skulle vi importera en eller två sådana spelare till varje lag så tror jag det skulle sluta i förskräckelse. 

Mer om våldet i sportvärlden hör du i kvällens Karlavagnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".